Vítejte na fóru - pravidla a užitečné odkazy

Vážení a drazí,

vítejte na našem fóru. Doufáme, že se Vám tu bude líbit a že se s chutí zapojíte do diskusí.

Jedním z cílů RetroHerny je budování přátelské komunity fanoušků starých her a všeho kolem nich. Aby si jakýkoli návštěvník fóra odnesl co nejpříjemnější zážitek a rád se opět vrátil, prosíme všechny diskutéry o dodržování základních pravidel slušnosti. Pro případ, že je někdo zvyklý na jiné normy, nastíním alespoň nějaké důležité body, aby nikomu nic neuniklo:

Fórum je určeno především pro české a slovenské návštěvníky a i když se nebráníme krátkým cizojazyčným úryvkům, mějte na paměti, že diskuse v jiném jazyce, než v našich mateřštinách, by mohla vyčlenit některé účastníky.

Fórum je samozřejmě moderované a tým RetroHerny, případně pověření moderátoři, mají právo bez vyzvání upravovat a mazat příspěvky v případě, že budou odporovat těmto pravidlům, nebo obecně dobrým mravům. V případě opakovaných problémů lze přistoupit i k tvrdším opatřením, například banům.

Je zakázáno jakýmkoliv způsobem urážet a ponižovat jiné návštěvníky, ale také hry či konzole. Toto zahrnuje, i když ne výlučně, jakékoli vulgarismy. Pamatujte, že neexistují opravdu špatné hry či konzole a rozhodně nikdo není chovný skot, jen protože nesouhlasí s vaším názorem. Samozřejmě si můžeme dovolit lehkou nadsázku, ale i v případě humoru bychom měli být ohleduplní.

Veřejné části fóra (mimo burzy a interních sekcí) jsou pro čtení přístupné i návštěvníkům bez registrace, a to včetně vyhledávacích botů. Myslete na to a neposílejte do těchto částí osobní či jiné citlivé informace.

Občanská jména zde nejsou potřeba, stejně jako na jiných fórech i zde stačí přezdívky. Vězte však, že anonymita na Internetu je zdánlivá a pokud ji budete chtít zneužívat k obtěžování dalších návštěvníků, dáme si záležet, abychom do fóra navrátili klid a pořádek.

Naposledy upraveno moderátorem 09. 04. 2018 20:54

RetroHerna má veřejný chat, kde se scházejí členové i fanoušci a mohou se volně bavit o všem souvisejícím s RetroHernou či starými hrami. K chatování nám slouží Discord, moderní chatovací služba co má scrollback, kanály, dobré mobilní aplikace, hlasový chat, a další vychytávky.

Připojte se na RetroHerní Discord!

A kdyby vám náhodou přišel Discord jako moc nová vylomenina, tak protože jsme správně retro, na náš chat se dá dostat i po IRC. Jsme na irc.rizon.net, kanál #retroherna.

A jako RetroHernu nás najdete na <"a href="https://facebook.com/retroherna">Facebooku a Youtube. Na Twitteru máme účet @HerniHistorie, což je název našeho zapsaného spolku, který poslání RetroHerny zajišťuje právní subjektivitu. A pokud vám Facebook ani Twitter nestačí, můžete si o nás rozšíířit kruhy taky na Google+.

Naposledy upraveno moderátorem 08. 10. 2018 08:46